L´ENCESA DE LAS LLUMS DE NADAL

Les dates de l'encesa de llums de Nadal a les principals ciutats catalanes

Descobreix quan s'encendrà la il·luminació nadalenca a les localitats més importants de Catalunya
Barcelona encendrà les seves llums de Nadal el dijous 22 de novembre
Falta molt poc perquè arribin les Festes de Nadal i ja estem començant a concretar els detalls per poder-les gaudir de la millor manera possible. En els pròxims dies decidirem on passarem les vacances, a quins familiars convidarem a sopar en aquestes dates tan senyalades o quins regals farem als nostres éssers estimats. 

Els pobles i les ciutats també es preparen i es decoren amb els tradicionals llums de Nadal. Ja fa setmanes que moltes localitats els tenen instal·lats als seus carrers, però no serà fins d'aquí a uns dies que es comencin a encendre. No a tots els llocs ho farà al mateix temps i, per això, des de CatalunyaDiari.cat us portem un llistat amb les dates de les enceses de llum de les ciutats amb més població de Catalunya.

Els dies que s'obriran els llums de Nadal a les principals ciutats

Barcelona

A la capital catalana els llums de Nadal s'encendran el dijous 22 de novembre, coincidint amb la vigília del 'Black Friday'. Ho farà amb un acte a les 18.00 hores a l'encreuament dels carrers Guipúscoa i Julián Besteiro, al districte de Sant Martí. Cal destacar que enguany els llums s'obriran mitja hora abans que en els anys anteriors per tal dinamitzar el comerç. Per contra, també es tancaran una mica abans: a les 23.00 hores de diumenge a dijous i a les 24.00 hores divendres i dissabtes.

L'Hospitalet de Llobregat

A la segona ciutat més poblada de Catalunya l'encesa de llums es farà el 23 de novembre a les 18.00 hores amb un acte a la plaça de l'Ajuntament.

Terrassa

A Terrassa els llums s'encendran enguany el diumenge 25 de novembre a les 17.35 hores. Des d'aleshores i fins al 7 de gener, s'encendran cada dia amb el mateix horari que l'enllumenat públic i s'apagaran a les 22.30 hores.

Badalona

Aquesta ciutat del Barcelonès serà una de les que encendrà les llums més tard: l'1 de desembre. A les 18.00 hores s'il·luminarà el gran arbre de Nadal de la plaça de la Vila i a les 19.00 hores, per primera vegada, s'encendrà la il·luminació del pont del Petroli. A més, la ciutat s'omplirà d'activitats aquesta jornada, destacant el concert 'Hola Nadal!' d'Europa FM amb Álvaro Soler o Blas Cantó.

Sabadell

Aquest any l'enllumenat nadalenc a Sabadell s'encendrà el 23 de novembre i servirà com a tret de sortida a la Fira de Santa Llúcia.

Mataró

A Mataró, els esperadíssims llums de Nadal, segons ha informat l'Ajuntament, s'encendran el pròxim 1 de desembre, i és probable que l'encesa vingui acompanyada per activitats organitzades en col·laboració amb els comerciants de la ciutat.

Lleida

Els lleidatans que vulguin gaudir del màgic moment d'encesa dels llums de Nadal podran fer-ho el divendres, dia 30 de novembre. En principi, l'encesa està previst per a les 18.00 hores, però cal dir que aquell dia hi ha ple municipal, i és possible que s'endarrereixi. 

Santa Coloma de Gramenet

A Santa Coloma de Gramenet encara no hi ha data confirmada, tot i que fonts de l'Ajuntament han explicat a CatalunyaDiari.cat que el més probable és que sigui l'1 de desembre, com en els anys anteriors.

Girona

A la capital gironina la tradicional encesa dels llums de Nadal es farà el 23 de novembre a les 18.00 hores a la plaça de Catalunya. Es farà un acte que marcarà l'inici de la campanya nadalenca i onactuarà l'Escola de Música Moderna de Girona.

Sant Cugat del Vallès

Tot i que els llums de Nadal estan instal·lats des de principis d'octubre, el consistori encara no ha anunciat la data de la seva encesa. Tot apunta, però, que es farà l'1 de desembre, com ve sent tradicional els darrers anys.

Cornellà de Llobregat

En aquesta ciutat del Baix Llobregat l'encesa dels llums de Nadal tindrà lloc el 27 de novembre amb un acte a les 19.00 hores a la plaça Catalunya. Des de les 17.30 hores, però, en aquest mateix punt es faran tallers de treball manual i un espectacle d'animació per als més petits.

Tarragona

Tarragona encendrà els seus llums de Nadal el dia 30 de novembre al vespre. 

Reus

A la capital del Baix Camp l'encesa dels llums de Nadal està prevista per al pròxim 23 de novembreal vespre. 

Rubí

L'encesa dels llums de Nadal tindrà lloc el 5 de desembre quan es faci fosc.

Manresa

Aquest any 2018 l'encesa dels llums de Nadal a Terrassa serà el 23 de novembre. Enguany la capital del Bages quadruplicarà la seva il·luminació i arribarà a llocs nous després que l'any passat hi hagués diversos problemes tècnics.

Vilanova i la Geltrú

A la capital del Garraf l'encesa de llums es farà el dissabte 1 de desembre quan es faci fosc, tot i que en aquest cas no es farà cap acte específic.

Castelldefels

L'acte d'encesa de llums de Nadal a Castelldefels tindrà lloc el divendres 30 de novembre a les 18.00 hores a la plaça de l'Església i inclourà una xocolatada popular.

Gavà

L’encesa de llums de Nadal tindrà lloc el pròxim 23 de novembre i servirà per donar inici a les accions de la campanya de comerç de Nadal.

Granollers

A Granollers l'encesa de llums de Nadal tindrà lloc el dimecres 28 de novembre al vespre, aprofitant que aquell mateix dia es presenta la campanya de Nadal al municipi.

Cerdanyola del Vallès

L'encesa dels llums de Nadal a Cerdanyola del Vallès tindrà lloc el divendres 30 de novembre a les 18.00 hores amb un petit acte davant de l'Ajuntament.